PROFIEL


                          Fotograferen doe je samen, niet alleen

Ik ben een allround fotograaf die van alle markten thuis is: nieuwsfoto's, reportages, portretten, stills, landschapsfoto's en architectuurfoto's. Een grote voorkeur ligt al jaren bij de portretfotografie. Juist het contact met verschillende soorten mensen maakt dit werk voor mij zo boeiend. De uitdaging zit hem in het telkens weer creeren van een prettige, vertrouwde sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. Want een portret maken doe je niet alleen, dat doe je samen.
Een foto is voor mij pas geslaagd als het een spannend, interessant geheel oplevert: het moet net even iets anders zijn. Maar het allerbelangrijkste is dat de opdrachtgever of de geportretteerde zelf tevreden is met de foto. Een groter compliment bestaat er voor mij niet.

Agfa clack

Mijn eerste foto's maakte ik toen ik tien jaar was met de 'Agfa clack' van mijn vader: kiekjes van de natuur. Op de middelbare school fotografeerde ik mijn medeleerlingen en docenten stiekem tijdens de les. En later, op de Foto Academie in Amsterdam, specialiseerde ik me in de journalistieke, documentaire en portretfotografie. Al een aantal jaar doe ik mee aan fotowedstrijden als de Zilveren Camera en World Press Photo. De fotowedstrijd 'Het Jaar van het Kind' leverde me een eervolle vermelding op.

Wat
Ik lever foto's voor kranten en tijdschriften, voor jaarverslagen en brochures, voor personeelsbladen en particulieren. Ik ben breed inzetbaar, snel werkend, klantgericht en flexibel. Zo maak ik net zo makkelijk nieuwsfoto's als trouwreportages, voel ik me in mijn element in de documentaire reisfotografie (met Korea als favoriete land), maar maak ik ook graag een portret dichtbij huis. In de loop der jaren kreeg ik een aantal bekende Nederlanders voor de lens: Henk Spaan, Emmy Verhey, Hans Kraaij jr. ,Guus Hiddink, Dick Advocaat en Charles Groenhuijsen.

Opdrachtgevers
De opdrachtgevers waarvoor ik werk zijn erg divers.
Om een indruk te geven volgt hier een kleine greep uit mijn opdrachtgevers: 
 Reformatorisch Dagblad,  Stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland, CNV,  Koninklijke Kentalis,  Hogeschool Utrecht,  UMC Utrecht, NVVB, VGCT, Rijkswaterstaat, Vakblad voor de Bloemisterij, MKB Nederland, Checkpoint , Landelijke Huisartsen Vereniging, Raet and UWV.

Hoe

Aanleveren van foto's kan per dvd, e-mail en/of We Transfer. Ik ben lid van de  DuPho (de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten, Dutch Photographers) en op al mijn werk zijn de algemene leveringsvoorwaarden van de DuPho van toepassing. Die zijn te vinden op www.dupho.nl/downloads/DuPho_Algemene_voorwaarden_augustus_2016.pdf